Binnen een mum van tijd een bestelauto verkopen aan een opkoper

In uw carrière kan het zomaar zo eens voorkomen dat u uw bestelauto wilt gaan verkopen. Wellicht heeft u te vaak te maken gehad met schade of de kilometers op de teller lopen meer en meer op. Redenen genoeg dus om op zoek te gaan naar een gespecialiseerde partij om de verkoop door te laten gaan. Binnen een mum van tijd  kunt u een bestelauto verkopen aan een opkoper. Zelfs als er sprake is van schade of bepaalde mankementen aan de wagen, dan de verkoop nog steeds tot een succes worden gerekend.

Het bedrag kunt u in contanten ontvangen of op uw bankrekening

Het kan zomaar zo zijn dat uw bestelauto binnen een mum van tijd verkocht is. U bent altijd in contact met dezelfde persoon als het aankomt op zowel de verkoop als de afwikkeling van de transactie. Het bedrag kunt u in contanten ontvangen of op uw bankrekening. Ook ontvangt u na het voltooien van de transactie een officieel RDW vrijwaringsbewijs 

U kunt een bus verkopen aan een ander bedrijf of aan een garage

U kunt een bus verkopen aan een ander bedrijf of aan een garage. Daarnaast is het ook mogelijk om een opkoper in de arm te nemen. Op deze manier profiteert u altijd van degelijkheid en zekerheid. Ook bent u altijd zeker van een fijne afwikkeling van het gehele proces en u komt nooit voor gekke verassingen te staan tijdens en na de verkoop.

Tijdens het verkopen van uw bestelauto kunt u altijd vertrouwen op een erg goede prijs

Het is volkomen normaal dat u graag de beste prijs ontvangt voor de bestelauto die u in de verkoop gaat zetten. Dit is ook een van de redenen waardoor veel bedrijven ervoor kiezen om een omkoper in te schakelen. Dit omdat een omkoper altijd over een erg goed netwerk beschikt en hierdoor snel kan schakelen met verschillende partijen. En daar plukt u direct de vruchten van voor uw bedrijf!

 

Lichtmetalen BMW velgen

Heb jij een auto aangeschaft, maar wil je deze een iets stoerdere look geven? Denk dan eens aan een set lichtmetalen velgen. Waar de reguliere stalen velgen vaak een eenvoudig patroon hebben, zijn lichtmetalen velgen een ware toevoeging voor iedere auto. Niet alleen optisch bieden deze velgen tal van voordelen, maar ook technisch gezien heeft een auto enorm veel voordelen bij het rijden op een lichtmetalen velg. Vooral bij een sportmodel, zal het gewicht wat het scheelt tussen de lichtmetalen en stalen velg het verschil kunnen maken tussen een fijne of uitmuntende acceleratie.

Waarom kiezen voor lichtmetalen velgen

We zien steeds vaker dat er vooral bij nieuwere auto’s wordt gekozen voor lichtmetalen velgen. Zoals we al even hebben benoemd geven deze velgen je auto een sportieve look en maximaal rijcomfort. Vooral wanneer je het gevoel hebt dat je auto wel een cosmetische ingreep kan gebruiken, dan maak jij met een set lichtmetalen velgen absoluut verschil. De kosten voor een set lichtmetalen velgen zijn helaas ten opzichte van een set stalen velgen een stuk duurder, maar het is het geld absoluut meer dan waard! Gebruik bijvoorbeeld een velgen configurator om je eigen lichtmetalen velgen te maken.

Kosten

De kosten van lichtmetalen velgen kunnen flink uiteenlopen. Het is afhankelijk het de grote van de velg (aantal inch), maar ook het soort en de kwaliteit. Zo zijn er lichtmetalen velgen verkrijgbaar vanaf 150 tot wel enkele honderden euro’s. Je kunt het dus zelf zo gek maken als dat je dit zelf wilt.

BMW velgen

Heb jij een BMW en kan deze auto wel een boost gebruiken, kies dan voor een paar nieuwe BMW velgen. Je zult zien, dat wanneer jij deze velgen onder je auto plaatst of laat plaatsen, dat je auto een volledig nieuwe en vooral sportieve look heeft. De velgen van een auto kun je vergelijken met een paar schoenen. Jij loopt toch ook niet in een nieuw pak met oude sneakers? Doe dat dus met je auto ook niet! Je auto kan nog zo fraai zijn, maar met een paar oude of verroeste velgen wordt het volledige effect te niet gedaan. Daarnaast zullen BMW velgen ook bijdragen aan de waarde van je auto. Doordat de auto ineens een stuk aantrekkelijker en sportiever oogt, zal de groep potentiële kopers een stuk groter zijn.

Een professionele aanhanger of trailer

Voor de aanschaf van een professionele aanhanger of trailer kunt u er een van het merk Konag of Hulco kopen. Zowel de Hulco aanhanger als een Konag trailer hebben een topkwaliteit. Bij het vervaardigen van een Hulco aanhanger en een Konag trailer staat de betrouwbaarheid en veiligheid voorop. De Hulco aanhangers worden vooral vervaardigd voor de professionele markt. Een Hulco aanhanger moet aan bepaalde kwaliteitseisen voldoen. De Hulco aanhanger waaronder de plateauwagens, machinetransporters en multitransporters moeten niet alleen veilig zijn, maar ook sterk en gebruiksvriendelijk. Het is ook belangrijk dat de standaarduitrusting voldoende is. Bij een Hulco aanhanger heeft men rekening gehouden met het bevestigen van bepaalde accessoires. De gaten voor bepaalde accessoires zijn al voorgeboord, zodat ze gemakkelijk zijn te bevestigen. Daardoor is een plateau wagen van Hulco eenvoudig om te bouwen tot een dichte aanhangwagen. Dat is gemakkelijk wanneer er producten vervoerd moeten worden die niet nat mogen worden. Er kunnen op een plateauwagen gemakkelijk rijplaten worden gelegd of een rek of lier worden gemonteerd. Hulco dealers kunt u in heel Europa vinden. Dat is gemakkelijk als u problemen heeft met een Hulco aanhanger als u in het buitenland bent.

Het gebruik van Konag trailers

Konag heeft een uitgebreid assortiment trailers. Wanneer u een trailer ziet, die u graag zou willen aanschaffen, maar waarbij een aantal punten ontbreken, is dat geen probleem. Wanneer u voor de aanschaf aangeeft wat u aan de Konag trailer toegevoegd zou willen hebben, dan zal men daar bij de productie rekening mee houden. Konag trailers worden volledig naar uw wensen vervaardigd. Omdat Konag zelf de productie heeft, zijn ze in staat om al uw wensen te vervullen.

De verschillen in de modellen

Er zijn verschillende soorten Konag trailers. Een trailer wordt ook wel een oplegger genoemd. Het is een principe een aanhangwagen die steunt op het trekgedeelte van een voertuig. Wanneer een nieuwe trailer voor u te kostbaar is, zou u ook kunnen overwegen om een tweedehands aan te schaffen. Er zijn vaak meerdere soorten die als tweedehands worden aangeboden. De tweedehands trailers zijn helemaal nagekeken, zodat u na de aankoop ook garantie krijgt.

Amerika

Auto importeren Amerika

Het importeren van een auto binnen Europa, dat is voor velen nog wel te begrijpen en ook te realiseren. Maar wat doe je, als jij je favoriete auto hebt gespot buiten ons eigen continent? Welke zaken dien je dan allemaal te regelen en niet geheel onbelangrijk, wat zijn de kosten? Je kunt je immers voorstellen, dat je voor een auto niet even op en neer vliegt naar Amerika om een proefrit te maken. Het is dus belangrijk, dat je vooraf exact weet wat van belang is alvorens je ervoor kiest een auto te importeren uit Amerika. Omdat het importeren net iets anders gaat, dan wanneer je een auto uit Duitsland of andere Europees land haalt, is het belangrijk rekening te houden met onderstaande zaken.

Zoektocht

Alles valt en staat natuurlijk met je zoektocht. Toch is de kans vrij klein, dat je een auto die je in Amerika haalt hier met enige regelmaat op de weg hebt gezien. De voornaamste reden dat mensen kiezen voor het importeren van een auto uit Amerika, is omdat ze deze tijdens hun verblijft zijn verknocht aan de prachtige auto’s die Amerika kent. Vervolgens kun je je prima vanuit huis na je vakantie via de bekende sites zoals Ebay verder oriënteren en de mogelijkheden van de aanschaf van zo’n auto verder onderzoeken. Vind je het lastig om zelf te doen, dan zijn er ook tal van bedrijven die je begeleiden of het hele traject voor je van A tot Z uit handen nemen.

Aankoop

Nadat je uiteindelijk je keuze hebt gemaakt, is het zaak je auto naar Nederland te krijgen. Je kunt ervoor kiezen je auto zelf naar de haven in Amerika te rijden, maar je kunt dit ook laten doen. Wanneer je auto hier naar toe wilt laten komen, kan het zijn afhankelijk van de staat waarin jij je bevindt, je een additionele belasting moet betalen. Deze kan variëren van 0 tot 12 % over het aankoopbedrag. Daarnaast betaal je ook invoerkosten wanneer jij een auto importeert uit Amerika. Je betaald hiervoor 10 % van het aankoopbedrag inclusief transportkosten. Als laatste kostenpost kennen we uiteraard de BTW. Dit is 21%, die betaal je vervolgens enkel over de aanschafwaarde van de auto.

Frankrijk

Auto importeren Frankrijk

Dat het importeren van een auto uit het buitenland steeds meer wint aan populariteit, dat is natuurlijk met alle voordelen die het met zich meebrengt niet zo heel vreemd. Zo kan het je enkele honderden tot wel duizenden euro’s schelen in de aanschaf van een soortgelijke auto in het buitenland ten opzichte van in eigen land. Daarnaast brengt een auto uit het buitenland ook fiscaal nog de nodige voordelen met zich mee. Waar we in het verleden veelal op zoek gingen naar een auto om te importeren bij onze oosterburen, verplaatsen veel mensen zich nu ook naar het zuiden. Zo kun je namelijk ook kiezen voor een auto importeren uit bijvoorbeeld Frankrijk.

Waar begin je?

Net als naar het zoeken van een auto in eigen land, geldt ook voor het zoeken naar een auto in Frankrijk dat je moet weten waar je verschillende auto’s kunt vinden. Waar heb in Nederland eenvoudig is een auto te zoeken, kan het in Frankrijk even puzzelen zijn. Het is dus verstandig eerst te bepalen welke merk en type auto je graag wilt. Zo kun je een stuk gerichter zoeken, dat scheelt je een hoop werk. Daarnaast is het ook goed te bepalen in welke regio je wilt gaan zoeken. Het noorden van Frankrijk is immers binnen een dag prima te realiseren. Kies je voor een auto uit het zuiden, dan wordt het een ander verhaal.

Vervolg

Wanneer je uiteindelijk je droomauto hebt gevonden en hebt opgehaald, is het zaak een Nederlands kenteken aan te vragen. Je auto staat immers nog op een frans kenteken. Dit kun je doen door je auto te laten keuren door de RDW. Dan wordt er gekeken of je auto voldoet aan alle gestelde eisen om te mogen worden voorzien van een kenteken en zo de weg op mag. Vervolgens is het zaak dat je de BPM betaald. Dit is de belasting die je verplicht bent af te dragen. Dit kun je eenvoudig via de website van de belastingdienst doen. Vind je het lastig en ben je bang fouten te maken, dan is het verstandig dit proces uit handen te geven. Wanneer je dit namelijk niet volledig of onjuist doet, dan kan dit voor een vervelende verrassing zorgen.

oost-europa

Auto importeren Oost-Europa

Het importeren van een auto wordt steeds populairder. Niet alleen door het enorme aanbod auto’s welke je vindt buiten onze eigen landsgrenzen, maar ook de fiscale voordelen die het importeren van een auto met zich meebrengen zijn ontzettend interessant. Wel is het belangrijk, dat wanneer je de keuze maakt een auto te importeren uit Oost-Europa, je rekening houdt met een aantal belangrijke zaken. Om je een eindje op weg te helpen, hebben we de belangrijkste zaken voor je op een rijtje gezet. Vind je het lastig of heb je twijfels, dan is het belangrijk een bureau of specialist in te schakelen, want wanneer je bepaalde zaken vergeet, kan het zijn dat je voor een vervelende financiële verrassing komt te staan, waardoor je aankoop ineens een stuk duurder kan uitvallen dan aanvankelijk gedacht.

Waarom een auto importeren

De voornaamste reden waarom mensen ervoor kiezen een auto te importeren, is simpelweg omdat het fiscaal aantrekkelijk is. De aanschafprijs van een auto uit Oost-Europa ligt doorgaans een heel stuk lager, dan wanneer je een auto uit eigen land aanschaft. Daarnaast is het aanbod auto’s ook een stuk groter. Niet zo gek te bedenken dat landen zoals; Duitsland, Polen en Italië tot wel 5 keer meer inwoners hebben dan wij. Wanneer je exact weet hoe het zit met de regels, kan een auto importeren uit Oost-Europa je bij een occasion tot wel enkele duizenden euro’s schelen mooi meegenomen toch?

Waar moet je op letten?

Waar je in Nederland eenvoudig middels de kentekencheck de voornaamste informatie kunt achterhalen, geldt dit voor een geïmporteerde auto uit Oost-Europa niet. Toch kun je, met het chassisnummer de nodige informatie die belangrijk is achterhalen. Zoals het schadeverleden van een auto. Ook is het belangrijk te kijken naar kilometerstand. Is deze logisch en zijn ook de onderhoudsboekjes aanwezig? Waar we in Nederland de NAP kennen, geldt dit in het buitenland vaak niet. Wanneer iets te mooi is om waar te zijn, dan is dit vaak ook zo. Zorg er dus altijd voor, dat wanneer je zelf niet over de juiste kennis beschikt, je een expert inschakelt. Dit voorkomt dat je voor een vervelende verrassing komt te staan.

Importauto tweedehands kopen

Het importeren van een auto kan soms best overweldigend zijn. Ondanks dat het vrij eenvoudig is om uit te leggen en dat de stappen die je moet ondernemen overzichtelijk zijn, is het toch een tijdrovende klus. Gelukkig zijn er dealers en garages die dit inzien en mooie occasions uit het buitenland importeren naar Nederland om als online occasion bijvoorbeeld aan te bieden. Het tweedehands kopen van een importauto heeft een aantal voor- en nadelen, die zetten we graag even voor je onder elkaar zodat je hier scherp op kan zijn.

Importauto occasion herkennen

Het lastigste is om een importauto te herkennen. Je kunt dit het beste doen door een check te doen op het kenteken op de website van de RDW. Hier krijg je namelijk twee data te zien. De datum eerste toelating is de datum dat het kenteken waar dan ook ter wereld uitgegeven is, vanaf deze datum is de auto dan ook gaan rijden. De andere datum is de eerste toelating in Nederland, dit is de datum per wanneer de auto voor het eerst een Nederlands kenteken heeft gekregen.

Voordelen

De grootste voordeel zit vaak in de prijs van een importauto occasion. Deze zal gemiddeld wat lager liggen dan gewone tweedehands auto’s die verkocht worden. Anders zou het ook geen zin hebben om een auto uit het buitenland te importeren, dan kun je net zo goed een auto die al in Nederland staat kopen.

De uitzondering hierop zijn bijzondere auto’s of bijzondere uitvoeringen die niet veel in Nederland zijn verkocht, daarvoor is import soms de enige optie om die auto uberhaupt naar Nederland te krijgen.

Nadelen

Hoewel bij een Nederlandse auto de historie ook niet 100% te achterhalen is, valt dat bij een importauto al helemaal moeilijk te bewijzen. Vraag altijd naar de facturen van het gepleegde onderhoud en staar je niet blind op een onderhoudsboekje met stempels – die zijn makkelijk te vervalsen. Twijfel je? Laat dan altijd een aankoopkeuring doen bij een andere Bovag garage of door de ANWB.

formule 1 2022

Formule 1 kijken 2022

De formule 1 is weer begonnen. Sinds dit jaar – 2022 – zijn er nieuwe regels, nieuwe coureurs en zijn de kaarten voor alle teams weer opnieuw geschud. Dit betekent dat iedereen weer kans maakt om wedstrijden te winnen en is het de vraag wie zich er aan het einde van het jaar wereldkampioen formule 1 2022 mag gaan noemen. Na 7 jaren waarin Mercedes domineerde, is vorig jaar de hegemonie doorbroken en won Max Verstappen zijn eerste wereldtitel. Gaat Mercedes het dit jaar weer goed doen, blijft Verstappen winnen en hoe staan de andere teams als Ferrari en McLaren er dit jaar voor?

Veel vragen die voor ons als kijkers beantwoord gaan worden, waardoor de sport ook zo spannend is om naar te kijken. Hoog tijd om dus eens snel te kijken naar de veranderingen van Formule 1 voor dit jaar!

Nieuwe zender

Voor jou als kijker is de grootste verandering wellicht dat Formule 1 niet meer uitgezonden wordt door Ziggo, maar door een nieuwe zender. Een betaalzender helaas, namelijk het Scandinavische ViaPlay. Met een betaald abonnement krijg je toegang tot de ViaPlay app, zodat je Formule 1 kunt blijven kijken.

Wist je dat de Formule 1 samenvattingen wel bij Ziggo te zien zullen zijn? Daarnaast behoudt het NOS ook het recht om de Formule 1 samenvatting uit te blijven zenden.

Nieuwe regels voor de Formule 1 auto’s

Voor de Formule 1 auto’s zijn er vooral op aerodynamisch vlak nieuwe regels geïntroduceerd. Met andere woorden, de buitenkant van de auto’s ziet er compleet anders uit dan de jaren hiervoor. Dit is gedaan met de bedoeling dat inhalen makkelijker gemaakt wordt. Zo zie je dat de auto’s van 2022 er eenvoudiger uit zien, met minder kleine mini vleugeltjes overal.

Daarnaast zijn er grotere banden en velgen geïntroduceerd bij de Formule 1. De nieuwe banden zijn 18” groot – wat de gemiddelde normale auto op de weg ook heeft – maar natuurlijk wel een stuk breder. Doordat de banden en velgen groter zijn, moet er meer grip zijn en moet de band veiliger zijn.

Voor en nadelen auto importeren

Er worden steeds meer auto’s geïmporteerd naar Nederland en dat is niet voor niets. Het brengt een heleboel voordelen met zich mee. Natuurlijk als eerst de prijs. In onder andere Duitsland zijn de autoprijzen vele malen lager waardoor het een stuk aantrekkelijker is om in dat land je nieuwe voertuig aan te schaffen.

Een ander voordeel is dat het bereik groter is waardoor het aanbod waar je uit kunt kiezen enorm is. Je vindt daardoor altijd een auto die echt bij jou past met alle interieuraccessoires die je wenst. Ook kun je ook nog eens besparen op de BPM wat op kan lopen tot duizenden euro’s. Nadelen kent het importeren van auto’s ook. Zo is de geschiedenis niet altijd even betrouwbaar en valt dit onvoldoende te controleren. Het kan zijn dat je voor niets een bezichtiging hebt omdat de verkoper onjuiste informatie heeft aangeboden. Verder zal de auto een mindere waarde hebben als je deze in Nederland wilt verkopen.

Tot slot moet je rekening houden met het aanschaffen van een voertuig in Zwitserland of Groot-Brittannië. Deze twee landen zijn geen lid van de EU wat betekent dat je ook nog invoerrechten moet betalen.

auto belgie

Auto importeren België kosten

Ben jij op zoek naar een nieuwe auto of wellicht een jonge occasion? Dan biedt ons eigen land natuurlijk allerlei verschillende mogelijkheden om er eentje aan te schaffen. Je kunt de verschillende marktplaatsen afstruinen of naar een dealer bij je in de buurt. De kans dat jij je favoriete auto in no-time hebt gevonden is met al deze mogelijkheden natuurlijk vrij groot. Toch is het niet voor iedereen weggelegd om zijn of haar favoriete auto in eigen land te vinden. Toch zijn er buiten Nederland tal van andere mogelijkheden om jouw favoriete auto te vinden. Zo kun je kijken naar bijvoorbeeld onze oosterburen, maar steeds vaker zien we dat er ook wordt gekozen om een auto te importeren uit België. In dit artikelen vertellen we je de voordelen, maar ook de kosten van het importeren van een auto uit België.

Voordeel auto importeren uit België

  • België ligt relatief dicht bij Nederland. Dat betekend dat je eenvoudig de grens over kunt om zo een kijkje te nemen en wellicht proefrit te maken. Daarnaast spreken we praktisch dezelfde taal, dus ook qua communicatie zal er geen uitdaging zijn.
  • Prijsvoordeel. Wanneer je kiest voor een auto uit het buitenland, dan zal dit doorgaans ook een flink prijsvoordeel met zich meebrengen. Simpelweg, doordat autorijden in het buitenland voordeliger is dan bij ons.

Wat kost een auto importeren uit België?

Wanneer je ervoor kiest een auto te importeren uit België, dan moet je rekening houden met verschillende kosten. Zo heb je een CVO nodig, dit is een certificaat van Overeenstemming, daarnaast dient de auto te zijn voorzien van een geldige keuring en als laatst een kentekenbewijs. Met deze papieren is het mogelijk je auto te registreren in Nederland.

Andere kosten waar je rekening mee moet houden zijn belastingen en ook kosten voor het transport. Wil je hem liever zelf naar Nederland rijden, dat kan natuurlijk ook. De grootste kostenpost is de BPM. Wanneer je in Nederland een auto koopt, dan is dit al door de importeur afgedragen. Koop je er één in België, dan is het goed een specialist in te schakelen die voor jou kan berekenen welk bedrag jij dient af te dragen aan de belastingdienst.